woensdag 3 mei 2017

Kaju Murgh Kari (India en Pakistan)

KAJU MURGH KARI (KIPCURRY MET NOTEN)

1 grote verse kip, 1¾ kilogram
3 eetlepels ghee of olie
3 uien, fijngehakt
3 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
1½ theelepel fijn geraspte gemberwortel
3 eetlepels kerriepoeder, bij voorkeur een milde soort
1 theelepel chilipoeder, niet noodzakelijk
3 theelepels zout
3 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 eetlepels verse koriander- of muntblaadjes, ragfijn gesneden
2 theelepels garam masala
½ kop yoghurt
125 gram cashewnoten, in kleine stukjes gehakt


Verdeel de kip in zes of meer stukken. Hoe kleiner de stukken zijn, des te beter de smaak van de kruiden in het vlees kan dringen. Verhit de ghee of de olie en fruit ui, knoflook en gemberwortel zolang aan tot ze goudgeel zijn. Voeg kerriepoeder en chilipoeder toe. Schep alles goed door elkaar. Doe er daarna het zout, de stukjes tomaat en de verse kruiden bij. Schep alles nogmaals goed om en laat het zolang pruttelen tot er een smeuïge massa is ontstaan. Voeg de stukken kip toe. Schep alles goed om. Leg het deksel op de pan en laat alles gedurende ¾ uur heel zachtjes stoven. Schep het gerecht van tijd tot tijd goed om en tracht aanbranden te voorkomen. Voeg daarna de garam masala en de yoghurt toe. Schep alles opnieuw goed om en laat het gerecht nog enkele minuten stoven. Voeg er tot slot de stukjes noot aan toe.

4 personen

gebied : India en Pakistan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
Een reactie plaatsen