KIPPELEVERTJES MET APPEL
350 gram kippenlevertjes
zout
peper
1 eetlepel mosterd
1 kleine appel
1 deciliter cider*
1 takje peterselie
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel zilveruitjes
1 eetlepel Calvados (appelbrandewijn)
* In plaats van cider kunt u ook ongezoet appelsap nemen
Levertjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Met scherp mesje witte deeltjes verwijderen. Grote kippenlevertjes halveren. Bestrooien met zout en peper. Inwrijven met mosterd. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In steelpan cider verwarmen. Appelschijfjes 5 minuten tegen de kook aan houden. Uit pan scheppen. Cider bewaren. In kopje peterselie fijnknippen.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter smelten. Levertjes 10 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: zilveruitjes, ½ deciliter cider en Calvados. 2 Minuten koken. Appel erdoor scheppen. Overdoen in warme schaal. Peterselie erover strooien. Lekker met rode kool en aardappelpuree.
2 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip januari 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten