woensdag 3 mei 2017

Kippelevertjes met appel

KIPPELEVERTJES MET APPEL

350 gram kippenlevertjes
zout
peper
1 eetlepel mosterd
1 kleine appel
1 deciliter cider*
1 takje peterselie
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel zilveruitjes
1 eetlepel Calvados (appelbrandewijn)

* In plaats van cider kunt u ook ongezoet appelsap nemen


Levertjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Met scherp mesje witte deeltjes verwijderen. Grote kippenlevertjes halveren. Bestrooien met zout en peper. Inwrijven met mosterd. Appel wassen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden. In steelpan cider verwarmen. Appelschijfjes 5 minuten tegen de kook aan houden. Uit pan scheppen. Cider bewaren. In kopje peterselie fijnknippen.
Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter smelten. Levertjes 10 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: zilveruitjes, ½ deciliter cider en Calvados. 2 Minuten koken. Appel erdoor scheppen. Overdoen in warme schaal. Peterselie erover strooien. Lekker met rode kool en aardappelpuree.

2 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip januari 1984

Geen opmerkingen: