dinsdag 7 maart 2017

Papas a la Huancaina (Peru)

PAPAS A LA HUANCAINA (GEKOOKTE AARDAPPELEN MET KAAS- EN CHILISAUS)

1 of 2 uitgeperste citroenen
1½ theelepel verkruimelde, gedroogde hontaka chili, zonder zaad, of 3 pequin chili’s, verkruimeld
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1 grote ui, in dunne ringen gesneden
8 geschilde aardappelen
110 gram queso blanco, verkruimeld of grof geraspt, of mozzarella of Münster
3 deciliter slagroom
1 theelepel geelwortel
2 theelepels zeer fijn gehakte, verse, rode of groene, hete pepers zonder zaadjes
6 eetlepels olijfolie
1 verse rode of groene hete peper, zonder steeltje, zonder zaad en in de lengte in smalle reepjes gesneden
4 harde eieren, in de lengte gehalveerd
8 zwarte olijven
verse slablaadjes


Doe citroensap, de hontaka of pequin chilipoeder, zout en zwarte peper in een kom. Voeg hierbij de uienringen en roer deze voorzichtig door de inhoud van de kom tot zij ermee bedekt zijn. Bedek de kom en laat alles op kamertemperatuur marineren, terwijl de aardappelen worden gekookt. Doe de aardappelen in even gezouten, kokend water en kook ze tot zij gaar, maar wel heel zijn. Maak intussen de saus door kaas, room, geelwortel, verse chili’s, zout en peper bij elkaar te doen en alles in een elektrische mengbeker 30 seconden snel dooreen te kloppen. (Wie de saus met de hand maakt, moet zolang kloppen tot alles goed gemengd is.) Verwarm de olijfolie in een stevige pan op matig vuur. Giet hierin de kaas-en-roomsaus, draai de vlam klein en laat 5 à 8 minuten doorkoken, steeds roerende, tot de saus dik wordt.
Leg de aardappelen op een warme schaal en giet de saus er overheen. Laat de uienringen goed uitlekken en versier de schotel hiermee en met de reepjes chili. Garneer met eieren, olijven en slablaadjes.

8 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : bijgerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / Jonathan Norton Leonard

Geen opmerkingen: