dinsdag 7 maart 2017

Yo-Yo (Tunesië)

YO-YO (SINAASAPPELBEIGNETS MET HONING)

4 eieren
4 eetlepels olie
4 eetlepels sinaasappelsap
geraspte schil van 1 sinaasappel
50 gram suiker
375 gram bloem
1 zakje bakpoeder
500 gram frituurvet

HONINGSIROOP
400 gram suiker
sap van 1 citroen
1½ deciliter honing


Klop een glad beslag van de eieren, de olie, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en de suiker. Zeef de bloem met het bakpoeder en schep zoveel bloem lepelsgewijs door het beslag dat een heel zacht, maar vormbaar deeg ontstaat. Laat het deeg toegedekt 30 minuten rusten. Kook voor de siroop de suiker met 3/8 liter water en het citroensap, tot de suiker is opgelost; laat de siroop daarna nog 5 minuten op een middelhoog vuur inkoken. Roer de honing erdoor, laat de siroop nog 5 minuten zachtjes koken en houd hem warm. Verhit het frituurvet op 180°C. Vorm van het deeg 10 platte ballen. Druk middenin een gat. Frituur steeds 2 beignets tegelijk 2 - 3 minuten aan elke kant, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm. Prik de beignets rondom in met een cocktailprikker, dompel ze in de warme siroop en serveer ze heet.

4 personen

gebied : Tunesië
gerechtsoort : gebak

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann
Een reactie posten