dinsdag 7 maart 2017

Midye Tavasi (Turkije)

MIDYE TAVASI (GEFRITUURDE MOSSELEN)

200 gram bloem
15 gram gist
1 deciliter lauw water
2 eierdooiers
½ theelepel zout
1 eetlepel boter
1 ui
peterselie
selderij
1½ kilogram mosselen
peper
zout
1 liter zonnebloemolie
2 citroenen


Zeef de bloem in een ruime kom en los intussen de gist op in lauw water. Voeg de eierdooiers, zout en de gesmolten boter toe en kneed alles. Werk de gistoplossing geleidelijk door het beslag en laat dit 1 uur onder een vochtige doek staan op een warme plaats. Maak intussen de mosselen schoon, verwijder gapers, slikmosselen en beschadigde exemplaren. Leg in een ruime pan de in ringen gesneden ui, takjes peterselie en selderij, de mosselen en 2 deciliter water. Breng de pan aan de kook, schud de pan af en toe en kook tot alle mosselen openstaan. Laat ze iets afkoelen, neem ze met een vork uit de schelpen en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Haal de mosselen vervolgens door het beslag en bak ze snel goudbruin in de hete frituurolie.
Serveer met de in partjes gesneden gewassen citroenen en takjes peterselie.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: