dinsdag 7 maart 2017

Manaiesh bi Zahtar (Libanon)

MANAIESH BI ZAHTAR (LIBANESE BROODJES)

15 gram verse gist
1 ei, losgeklopt
7 eetlepels olijfolie
2 eetlepels suiker
3 theelepels zout
450 gram tarwebloem
3 eetlepels zahtar of een kruidenmengsel naar eigen keus


Los de gist op in 3 eetlepels lauwwarm water en roer er het ei, 4 eetlepels van de olie en de suiker door. Meng het zout door de bloem en kneed het beetje bij beetje door het gistmengsel. Voeg zoveel lauwwarm water toe als nodig is om er een stevig deeg van te maken. Afhankelijk van het soort bloem zal dat ongeveer 3 deciliter zijn. Kneed tot het een elastisch deeg is. Verpak het deeg in een ruime ingeoliede plastic zak en laat het op een tochtvrije plaats 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 230°C.
Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol de deegporties op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot ovale lappen van circa 1 centimeter dik. leg de broodjes op een met olie ingesmeerde bakplaat en laat ze afgedekt met plastic folie circa 15 minuten rijzen.
Meng de zahtar met de resterende olie. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de broodjes en druk met de vingertoppen op gelijke afstanden kuiltjes in het brood. Bak de broodjes 10 minuten in een hete oven, verpak ze in een theedoek en serveer ze warm.

6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : brood

bron : De 100 lekkerste gerechten van de Middellandse Zee / Diane Seed
Een reactie plaatsen