zaterdag 11 maart 2017

Rijst koken : Basisrecept 2 (Oost-Azië)

RIJST KOKEN : BASISRECEPT 2

Rijst op deze manier gekookt, is geschikt voor Chinese gerechten, Indiase kerrieschotels en andere Zuid-Aziatische recepten. De rijstkorrels moeten stevig blijven.

3 kopjes rijst
3 - 3,4 kopjes water


De rijst wassen tot het water betrekkelijk helder is, afgieten en ongeveer een uur laten staan. De rijst in een pan met een goed sluitend deksel doen, de aangegeven hoeveelheid water bijgieten, afsluiten en snel aan de kook brengen op een zo heet mogelijk vuur. Het vuur uitdraaien en de pan 3 minuten laten staan. De pan weer op half draaien, de rijst ongeveer 15 minuten doorkoken en tenslotte nog eens 10 minuten op de spaarbrander zetten. Voor het serveren goed roeren.

4 personen

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami

Geen opmerkingen: