zaterdag 11 maart 2017

Pikante kokosgehaktballetjes (Verre Oosten)

PIKANTE KOKOSGEHAKTBALLETJES

Flinke, gekruide gehaktballetjes met een kokoslaagje. Koud zijn ze ook erg lekker op brood.

5 eetlepels geraspte kokos
1 eetlepel ketjap manis
2 sneetjes oud wittebrood
1 kleine ui
1 stukje verse gemberwortel (2 centimeter) *
250 gram mager rundergehakt
1 ei
1 theelepel sambal oelek
½ theelepel ketoembar (koriander)
zout
peper
1 teentje knoflook


* In plaats hiervan kunt u ook 1 theelepel gemberpoeder nemen.

Op bord kokos strooien. In kom ketjap doen. Korstjes van brood af snijden. Boven ketjap brood verkruimelen. Ui pellen en fijn snipperen. Gemberwortel schillen en heel fijn snipperen. Aan brood toevoegen: ui, gember, gehakt, ei, sambal, ketoembar, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar mengen. Hiervan 6 balletjes vormen. Balletjes door kokos rollen.
Gehaktballetjes in kring op schaal leggen. In magnetron verhitten tot bijna gaar (7 min., half/hoog). Lekker met rijst en satésaus.

2 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: