maandag 23 januari 2017

Pollo Pibil (Mexico)

POLLO PIBIL (KIP IN PAKJES)

1 tot 3 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel gemalen komijn
3 eetlepels tomatenpuree
2 tenen knoflook, uit de knijper
2 eetlepels limoensap
4 kwart kippen
1 middelgrote ui, in dunne plakken gesneden


Meng het chilipoeder met de komijn, tomatenpuree, knoflook en het limoensap tot pasta. Wrijf elke kwart kip rondom met deze pasta in. Dek de stukken kip af en zet ze minstens 4 uur of een nacht lang in de koelkast. Leg op vier vierkanten folie van 30 x 30 centimeter elk een kwart kip en een plak ui. Vouw de folie tot een pakje en krimp de randen samen. Leg de pakjes op een bakblik en zet dat 1½ tot 2 uur in een op 175°C voorverwarmde oven, of tot de kip volledig gaar is. Serveer de kip op de folie, gegarneerd met de rest van de ui.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel

Geen opmerkingen: