PESCADO RELLENO (GEVULDE VIS)
1 regenboogforel of kleine schelvis van 900 gram, schoongemaakt
zout
peper
sap van 1 citroen
VULLING
1 eetlepel maisolie
¼ ui, gesnipperd
200 gram tomaten, ontveld en fijngehakt
1 middelgrote aardappel, in blokjes van ½ centimeter gesneden
1 theelepel kappertjes
5 amandelen, gehakt
1 theelepel vers limoensap
1 theelepel zout
versgemalen witte peper
Strooi zout en peper over de vis en druppel er het citroensap over. Verhit voor de vulling eerst de olie in een koekenpan en fruit er de ui, tomaat en aardappel 5 minuten in. Voeg de kappertjes, amandelen, het limoensap en het zout en peper toe en laat alles stoven tot het vocht verdampt is. De vulling zo nodig op smaak brengen.
Vul de buikholte van de vis met de vulling en maak de vis dicht met een of meer cocktailprikkers. Leg de vis in een schotel en zet die 45 minuten tot een uur in een op 175°C voorverwarmde, matige oven tot het visvlees makkelijk met een vork los te halen is.
4 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : visgerecht
bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
maandag 23 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten