maandag 23 januari 2017

Jaiba Mexcana (Mexico)

JAIBA MEXICANA (MEXICAANSE KRAB)

1 eetlepel maisolie
2 eetlepels ui, gesnipperd
1 rode paprika, gehakt
450 gram vers krabvlees
6 groene olijven, ontpit en gehakt
2 eetlepels kappertjes
50 gram broodkruim
½ theelepel cayennepeper
1 hardgekookt ei, gehakt
schijfjes limoen


Verhit de olie in een middelgrote pan en fruit er de ui 5 minuten in. Voeg de rode paprika toe en fruit ook die 5 minuten. Schep er het krabvlees, de olijven, kappertjes, de helft van het broodkruim en de cayennepeper door. Neem de pan van het vuur en voeg het gehakte ei toe.
Gebruik het mengsel om er 4 schoongemaakte krabschalen of 4 kleine ovenschaaltjes mee te vullen. Strooi er de rest van het broodkruim over. Zet de schalen of schaaltjes 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Garneer met schijfjes limoen.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
Een reactie plaatsen