maandag 23 januari 2017

Tamales de Piña (Mexico)

TAMALES DE PIÑA (ANANAS-TAMALES)

275 gram masa harina
1 theelepel bakpoeder
225 gram donkerbruine basterdsuiker
75 milliliter maisolie
350 milliliter ananassap gemengd met water
225 gram stukjes ananas uit blik, uitgelekt
16 gedroogde maisbladeren of 16 stukken aluminiumfolie van 15 x 20 centimeter
175 gram gekonfijte ananas, gehakt


Meng de masa harina met het bakpoeder en 175 gram van de suiker. Meng er geleidelijk de olie afgewisseld met het ananassap-watermengsel door. Klop er tot slot de stukjes ananas door.
Giet de maisbladeren als u die gebruikt af en dep ze droog met een theedoek. Leg de bladeren of stukken folie op een werkvlak. Verdeel het deeg over de bladeren / folie. Leg het deeg in rechthoeken, waarbij u langs één lange kant een strook van3 centimeter vrijhoudt. Strooi er 1 theelepel bruine suiker over en verdeel dan de gekonfijte ananas over de 16 tamales. Sla de lange kant van de bladeren / folie over de vulling en vouw dan de smalle helft om, zodat u een pakje krijgt dat aan één kant open is.
Zet elke afgewerkte tamale rechtop in een stoommand of op een rooster boven een grote pan water. Wanneer u de stoommand met tamales hebt gevuld hem afdekken met een vochtige theedoek. Doe het deksel op de pan. Stoom de tamales 1 uur. Controleer af en toe of al het water niet verkookt is.
Geef desgewenst Salsa de Piña bij deze tamales.

Voor 16 stuks

gebied : Mexico
gerechtsoort : nagerecht

bron : Mexico : De landelijke keuken / Carolyn Dehnel
Een reactie plaatsen