donderdag 27 oktober 2016

Kartoshka Biiron (Oezbekistan)

KARTOSHKA BIIRON (AARDAPPELS EN UIEN)

3 eetlepels plantaardige olie
3 middelgrote uien, gepeld en in halve ringen gesneden
3 middelgrote aardappels, geschild, in plakken van ½ centimeter
zout
1 eetlepel gehakte verse dille
1 eetlepel gehakte verse peterselie


Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien in 5 - 7 minuten goudbruin. Voeg de aardappelschijfjes toe, bestrooi met zout en bak op middelhoog vuur 5 - 8 minuten tot de aardappels krokant en goudbruin zijn. Giet er zoveel water bij dat de aardappels en uien net bedekt zijn en breng aan de kook. Temper het vuur, leg een deksel op de pan en kook 8 - 12 minuten op laag vuur tot de aardappelen gaar zijn. Bestrooi net voor het opdienen met de gehakte dille en peterselie.

4 personen

gebied : Oezbekistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Esther Westerveld, vertaling en bewerking uit The Art of Uzbek Cooking / Lynn Visson