donderdag 27 oktober 2016

Krokante kalkoenreepjes met groene groenten

KROKANTE KALKOENREEPJES MET GROENE GROENTEN

Het geheim van die authentiek oosterse smaak is het vijfkruidenpoeder! Een gerecht waarbij de snelle en slanke roerbaktechniek optimaal tot z’n recht komt.

500 gram kalkoenfilet, in lange dunne reepjes
½ theelepel vijfkruidenpoeder*
zout
peper
3 eetlepel olijfolie
150 gram groene asperges, in de lengte gehalveerd, in stukjes
1 kleine venkelknol, in reepjes
1 kleine courgette, in reepjes
± 1½ deciliter groentebouillon (van tablet)
2 lente-uitjes, in stukjes
1 theelepel sesamolie


* Vijfkruidenpoeder: mengsel van steranijs, venkel- of anijszaad, kruidnagel, kaneel en szechuanpeper. Te koop bij de toko of goed gesorteerde supermarkt.

Bestrooi de kalkoen met vijfkruidenpoeder, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de kalkoen op hoog vuur lichtbruin en krokant. Draai het vuur laag en gaar het vlees 3 minuten door. Schep de reepjes uit de pan. Verhit de wok opnieuw, voeg 1 eetlepel olie toe en roerbak hierin 3 minuten de stukjes asperge en venkel in. Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en stoof de groenten nog 2 minuten, tot het vocht verdampt is. Voeg de kalkoen en de lente-ui toe en warm het gerecht door. Breng op smaak met zout en peper en druppel de sesamolie erover. Verdeel het kalkoen-groentemengsel over 4 borden en serveer met Gnocchi met magor.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair augustus 2001

Geen opmerkingen: