donderdag 27 oktober 2016

Koneow Stoba (Nederlandse Antillen)

KONEOW STOBA (GESTOOFD KONIJN)

4 konijnenbouten of 1 konijn in stukken
4 eetlepels citroensap
2 uien
1 teentje knoflook
250 gram kousenband
2 tomaten
1 groene peper
2 aardappelen
4 deciliter kokosmelk
1 theelepel gedroogde oregano
worcestersaus
zout
peper
3 eetlepels kappertjes


Wrijf de stukken konijn in met citroensap. Pel en snipper de uien en knoflook. Was de tomaten, schil de aardappelen en snijd alles in stukjes. Haal de puntjes van de bonen en snijd ze in stukjes van 5 centimeter. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Breng de kokosmelk aan de kook en leg de stukken konijn erin. Stoof het konijn 20 minuten op een laag vuur. Voeg de groenten, oregano en worcestersaus, zout en peper (naar smaak) toe en laat alles in een gesloten pan 20 minuten op een laag vuur stoven. Schep alles regelmatig om.
Bestrooi het gerecht met de kappertjes en serveer met funchi.

4 personen

voedingswaarde : 564 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 50 / 5 minuten

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Multi-culti koken : 80 Gerechten uit de Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse keuken / Jeanine Schreuders