ARROZ ZAMBITO (GECARAMELISEERDE RIJST)
7½ deciliter water
10 anijszaadjes
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
snufje zout
120 gram rijst met ronde korrel
450 gram suikerklontjes
4 eetlepels geraspte kokos
4 eetlepels fijngehakte noten
3 eetlepels rozijnen
kaneelpoeder
Doe het water, anijs, kaneelstokje, kruidnagels en zout in een pan en breng het water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat zachtjes inkoken tot de rijst gaar is en het water verdampt. Los intussen de suikerklontjes op in een bodem water in een aparte pan en voeg het aan de rijstebrij toe. Doe de kokos, noten en rozijnen erbij en roer alles goed door elkaar. Laat de rijstebrij nog even al roerend doorkoken en binden, doe het in een schaal en bestrooi met kaneelpoeder.
Koud opdienen.
4 personen
gebied : Peru
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten