donderdag 27 oktober 2016

Arroz Zambito (Peru)

ARROZ ZAMBITO (GECARAMELISEERDE RIJST)

7½ deciliter water
10 anijszaadjes
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
snufje zout
120 gram rijst met ronde korrel
450 gram suikerklontjes
4 eetlepels geraspte kokos
4 eetlepels fijngehakte noten
3 eetlepels rozijnen
kaneelpoeder


Doe het water, anijs, kaneelstokje, kruidnagels en zout in een pan en breng het water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat zachtjes inkoken tot de rijst gaar is en het water verdampt. Los intussen de suikerklontjes op in een bodem water in een aparte pan en voeg het aan de rijstebrij toe. Doe de kokos, noten en rozijnen erbij en roer alles goed door elkaar. Laat de rijstebrij nog even al roerend doorkoken en binden, doe het in een schaal en bestrooi met kaneelpoeder.
Koud opdienen.

4 personen

gebied : Peru
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Peruaanse keuken / Isabel Garcia