NUOC DUONG THANG (KARAMELSAUS)
Aan gerechten en vleessoorten die even moeten sudderen, wordt eigenlijk altijd deze zout-zoete karamelsaus toegevoegd.
4 sjalotjes
100 gram suiker
¾ deciliter Nuoc mam (vissaus)
versgemalen zwarte peper
Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn. Verwarm de suiker in een pan met een dikke bodem op zacht vuur tot deze gesmolten is en een goudbruine kleur heeft. Neem de pan van het vuur en roer de Nuoc mam erdoor. Verwarm de saus opnieuw op zacht vuur en los al roerende de stukjes karamel op. Laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen. Roer de sjalotjes erdoor en voeg peper naar smaak toe. Bewaar de saus in een goed afgesloten potje in de koelkast
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten