PERSILLADE MET DEENSE FETA
200 gram Deense feta
1 bosje peterselie
4 sjalotjes
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper
Hak de sjalotjes en gewassen peterselie ragfijn (mag in de keukenmachine), knijp de teen knoflook uit en doe erbij. Doe alles in een mengkom, prak de feta met een vork fijn, meng erdoor en breng op smaak met peper.
Serveer op rondjes roggebrood en/of vul tomaatjes en gehalveerde gekookte eieren ermee (eigeel verwijderen, fijnprakken en door de persillade mengen).
De persillade is ook heerlijk op een gebakken biefstuk (grill de met persillade bedekte biefstuk dan nog even 2 minuten) of als een frisse salade (meng er dan 4 kleingesneden tomaten en 1 eetlepel azijn doorheen).
4 personen
gebied : Denemarken
gerechtsoort : borrelhapje
bron : 30 Deense recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten