vrijdag 28 oktober 2016

Persillade met Deense feta (Denemarken)

PERSILLADE MET DEENSE FETA

200 gram Deense feta
1 bosje peterselie
4 sjalotjes
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
peper


Hak de sjalotjes en gewassen peterselie ragfijn (mag in de keukenmachine), knijp de teen knoflook uit en doe erbij. Doe alles in een mengkom, prak de feta met een vork fijn, meng erdoor en breng op smaak met peper.
Serveer op rondjes roggebrood en/of vul tomaatjes en gehalveerde gekookte eieren ermee (eigeel verwijderen, fijnprakken en door de persillade mengen).
De persillade is ook heerlijk op een gebakken biefstuk (grill de met persillade bedekte biefstuk dan nog even 2 minuten) of als een frisse salade (meng er dan 4 kleingesneden tomaten en 1 eetlepel azijn doorheen).

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 30 Deense recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens