KOKOS-JOLOFF (KAMEROENSE KOKOSRIJST)
2 eetlepels plantaardige olie
1 ui, gehakt
2 eetlepels tomatenpuree
6 deciliter kokosmelk
2 wortels
1 gele paprika
1 theelepel gedroogde tijm
½ theelepel vijfkruidenpoeder
1 verse groene chilipeper, ontzaad en gehakt
350 gram langkorrelige rijst
zout
Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui 2 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 5 tot 6 minuten op een matig vuur. Giet er de koksmelk bij en breng aan de kook.
Hak de wortels grof, verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en hak die ook grof.
Schep de wortels, paprika, tijm, het vijfkruidenpoeder, de chilipeper en rijst door de kokosmelk. Breng op smaak met zout en peper en breng weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat sudderen tot de rijst bijna alle vocht opgenomen heeft. Dek af met aluminiumfolie, leg er het deksel op en laat stomen tot de rijst gaar is.
4 personen
gebied : Kameroen
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant
zaterdag 29 oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten