JAWANEH BASSAL ME^LIYEH (GEBAKKEN UIENRINGEN)
Deze knapperige uienringen zijn verrukkelijk en worden gewoonlijk geserveerd bij andere gebakken groente, zoals patates frites en gebakken aubergines. Ze worden ook gebruikt als garnering van m’jaddarah of m’dardarah. Zorg om ze zo knapperig mogelijk te krijgen, dat de olie heel heet is, en spreid ze na het bakken uit op een dikke laag keukenpapier, zodat ze goed uitlekken.
4 middelgrote uien, in ringen van 3 millimeter
plantaardige olie om te frituren
Doe voldoende plantaardige olie in een braadpan om de uienringen te kunnen frituren en zet op middelhoog vuur. Bak als de olie zeer heet is (controleer dit door een ring in de olie te houden, borrelt de olie eromheen, dan is hij heet genoeg) de uienringen onder af en toe roeren knapperig donkerbruin zonder ze te laten verbranden. Haal ze er met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op een paar lagen keukenpapier. Serveer ze op kamertemperatuur.
4 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Libanese keuken / Anissa Helou
zaterdag 29 oktober 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten