zaterdag 29 oktober 2016

Paddenstoelen met Ziegenkäse (Altenburg, Thüringen, Duitsland)

PADDESTOELEN MET ZIEGENKÄSE

4 plakken à 50 gram Altenburger Ziegenkäse (geitencamembert)
400 gram paddenstoelen (liefst diverse wilde)
2 sjalotjes
2 eetlepels gehakte dragon
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie
8 eetlepels notenolie
2 eetlepels wijnazijn
peper
zout

Maak de paddenstoelen schoon (met doekje of borsteltje) en snij stukje van steeltje, snij ze in plakjes en snipper de sjalotjes. Zet paddenstoelen en sjalotjes aan in hete olijfolie, “roerbak” tot ze goudbruin zijn (peper en zout naar smaak) en verdeel over 4 gratineerschaaltjes of ovenvaste bordjes.
Leg op ieder bergje paddenstoelen een plak geitenkaas (korst eraf halen) en gratineer de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 220°C in 10 minuten tot de kaas begint te kleuren. Maak intussen van de overige ingrediënten (inclusief peper en zout) een gladde dressing met de mixer of garde, verdeel de dressing over de (nog hete) schaaltjes en serveer direct.

4 personen

gebied : Altenburg, Thüringen, Duitsland
gerechtsoort : tussengerecht

bron : 30 Duitse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens