donderdag 30 juni 2016

Rotolo di Pasta Farcito al Burro Fuso (Italië)

ROTOLO DI PASTA FARCITO AL BURRO FUSO (GEVULDE PASTAROL IN GESMOLTEN BOTER)

70 gram boter
enkele blaadjes salie
50 gram geraspte Parmezaanse kaas

DEEG
200 gram witte bloem
2 eieren
zout

VULLING
1 kilogram spinazie
39 gram boter
250 gram ricotta
peper
zout
30 gram geraspte Parmezaanse kaas


Was en kook de spinazie. Goed uit laten lekken, fijnhakken en smoren in de boter. Laat de spinazie koud worden en doe er dan de ricotta, zout en peper bij. Meng de ingrediënten goed dooreen.
Men maakt een kuiltje in het meel en breekt hierin de eieren (na toevoeging van een mespunt zout). Vervolgens wordt het geheel met de vingertoppen langzaam gemengd totdat de eieren al het meel geabsorbeerd hebben. Daarna wordt het deeg met beide handen bewerkt totdat het een compacte en elastische massa is geworden. Wanneer er aan de oppervlakte blaasjes ontstaan, is het deeg voldoende gekneed. Tijdens de bewerking wordt het deeg meerdere malen uitgerekt en opgevouwen. Vervolgens maakt men er een bal van en bestuift men deze met een handvol meel. Hierna het deeg in een schaal doen, afdekken met een schone doek en ongeveer een kwartier laten rusten.
Het deeg uitrollen in een vrij lange en brede rechthoek die met de vulling wordt bestreken en daarna strak wordt opgerold. De twee uiteinden goed afsluiten zodat er een pakje ontstaat. Dit in een gazen doek binden en op een zachte vlam in ruim zout water koken.
Vervolgens de rol in plakken van 1 centimeter dik snijden en aanmaken met gesmolten salieboter en kaas.

4 personen

bereidingstijd : 2 uur

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pasta! / Luigi Veronelli
Een reactie posten