maandag 4 juli 2016

Laganelle in Salsa di Noci e Pinoli (Italië)

LAGANELLE IN SALSA DI NOCI E PINOLI (LAGANELLE MET SAUS VAN NOTEN EN PIJNBOOMZAAD)

400 gram laganelle (dunne fabriekspasta)
150 gram walnoten
30 gram pijnboomzaad
2 deciliter olijfolie
1 bosje peterselie, fijngehakt met 1 teen knoflook
zout


Maak de noten schoon. Rooster het pijnboomzaad licht in een koekenpan met heel weinig olie. Vermeng het pijnboomzaad met de noten en stamp ze samen fijn. Verwarm twee lepels olie in een pannetje, voeg de fijngehakte peterselie toe en laat dit enkele minuten fruiten. Doe het notenmengsel erbij en laat dit enkele minuten mee sudderen. Zouten, het vuur uitdoen en er nog enkele lepels olijfolie doorheen mengen.
Kook de laganelle in ruim zout water beetgaar en giet ze af. Maak de pasta aan met de saus waaraan drie lepels kookwater zijn toegevoegd.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pasta! / Luigi Veronelli