donderdag 30 juni 2016

Maccheroni al Cartoccio (Italië)

MACCHERONI AL CARTOCCIO (MACCHERONI IN EEN PUNTZAKJE)

400 gram gestreepte maccheroni
500 gram verse tomaten
200 gram mozzarella kaas
1 bosje basilicum
30 gram boter
zout
peperkorrels


De tomaten ontdoen van velletjes en zaadjes, en in reepjes snijden. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en vermeng deze met de tomaten, de grof gehakte basilicum, gesmolten boter en versgemalen peper.
Kook de maccheroni in ruim zout water tot ze nog duidelijk beetgaar zijn (ze worden pas helemaal gaar in de oven) en giet ze af. Meng de pasta met de saus. Leg twee stukken folie op tafel en verdeel de pasta hierover. Rol de folie om de pasta in de vorm van een puntzakje en sluit de bovenkant goed af. Leg de zakjes ongeveer 10 minuten in de oven bij een temperatuur van 180°C. Open de puntzakjes pas na het serveren (op een bord).

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Pasta! / Luigi Veronelli