zondag 28 februari 2016

Weense kip (Wenen, Oostenrijk)

WEENSE KIP

1 braadkip van 1¼ kilogram, in stukken verdeeld
sap van 1 citroen
zout
4 eetlepels bloem
1 ei, losgeklopt
100 gram paneermeel
250 gram reuzel
enkele plakjes citroen


Besprenkel de stukken kip met het citroensap en laat ze 1½ uur staan. Dep de stukken kip droog met keukenpapier en bestrooi ze met wat zout. Wentel de stukken door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel. Verhit de reuzel in een pan en bak hierin de stukken kip in 15 minuten rondom goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en bak ze nog 10 minuten in de op 125°C voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Garneer de kip met plakjes citroen.

4 personen

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee