zondag 28 februari 2016

Varkensvlees met mierikswortel (Oostenrijk)

VARKENSVLEES MET MIERIKSWORTEL

600 gram varkensschouder, ontbeend
1 ui, gepeld
5 kruidnagels
1 laurierblad
5 zwarte peperkorrels
1 takje tijm
zout
2 eetlepels azijn
2 eetlepels geraspte mierikswortel


Breng in een pan met ruim water de varkensschouder aan de kook. Beprik de ui met de kruidnagels en het laurierblad. Doe de beprikte ui, de peperkorrels, de tijm en wat zout in de pan. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het vlees in 1½ uur zachtjes gaar koken. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het kookvocht. Roer de azijn door het kookvocht en laat dit boven een grote hittebron tot de helft inkoken. Snijd het vlees in plakken en schenk er de saus over. Schep op de borden naast het vlees een hoopje mierikswortel.

4 personen

gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee