zondag 28 februari 2016

Snoek met ansjovissaus (Oostenrijk)

SNOEK MET ANSJOVISSAUS

1 snoek, gefileerd en in vier porties verdeeld
zout
witte peper uit de molen
1 eetlepel citroensap
50 gram boter
4 ansjovisfilets, fijngehakt
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels runderbouillon


Bestrooi de snoekfilets met wat zout en peper en besprenkel ze met het citroensap. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin de filets in 8 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Neem de snoekfilets uit de pan en houd ze warm. Roer de ansjovisfilets en de peterselie door het bakvet, schenk er de bouillon bij en laat het mengsel even koken. Schenk de saus over de snoek.

4 personen

gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: