zondag 28 februari 2016

Paprikaschnitzels (Oostenrijk)

PAPRIKASCHNITZELS

8 kalfsschnitzels à 75 gram
sap van 1 citroen
zout
bloem
40 gram reuzel
40 gram boter
2 uien, gepeld en kleingesneden
1 eetlepel paprikapoeder
1 deciliter kippenbouillon
1 deciliter zure room
2 eetlepels bloem


Doe de schnitzels in een kom en schenk er het citroensap over. Laat het vlees zo 1 uur staan, schep het regelmatig om. Dep het gemarineerde vlees droog met keukenpapier. Bestrooi de schnitzels met wat zout en wentel ze door bloem. Verhit de reuzel in een pan en bak hierin de schnitzels in 4 minuten per kant gaar en lichtbruin. Leg de schnitzels op een schaal en houd ze warm. Schenk het bakvet uit de pan, voeg de boter toe en verhit deze. Fruit hierin de uien 4 minuten. Neem de pan van de hittebron en roer het paprikapoeder door de gefruite uien. Schenk er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Klop in een kommetje de zure room los en meng er de bloem door. Schenk het mengsel voortdurend roerend bij de bouillon met uien en laat de saus 3 minuten koken en binden. Schenk de saus over de schnitzels.

4 personen

gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee