zaterdag 27 februari 2016

Südtiroler schinken met appel-knolselderijsalade (Südtirol, Italië)

SÜDTIROLER SCHINKEN MET APPEL-KNOLSELDERIJSALADE

½ zakje knolselderij-julienne (à 150 gram)
1 appel
2 theelepels citroensap
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel slagroom
zout
peper
8 plakken Südtiroler schinken
4 sneetjes roggebrood


In pan of ketel water aan de kook brengen. Knolselderij in vergiet doen en kokend water erover schenken. Appel schillen en raspen. Citroensap over knolselderij en appel schenken. Mayonaise en slagroom door appel-selderijsalade mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Salade 30 minuten in koelkast koud laten worden.
Appel-selderijsalade over twee borden verdelen. Hamplakjes dakpansgewijs ernaast leggen. Serveren met roggebrood.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voorbereiding / wachttijd / bereiden : 10 / 30 / 5 minuten

land : Südtirol, Italië
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande juni 1999