zondag 12 april 2015

Masala for Tea (Kenia)

MASALA FOR TEA (THEESPECERIJEN)

120 gram oerzoet (natuurvoedingswinkel)
60 gram gedroogde gemberwortel
30 gram pijpkaneel
30 gram hele kruidnagels
15 gram groene kardemomzaden, peul verwijderd
30 gram Tellicherry-peper (soort zwarte peper)
30 gram zwarte kardemomzaden, peul verwijderd (naar keuze)


Rooster alle ingrediënten in een zware, gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten, of totdat ze geuren. Maal ze in een specerijenmolen fijn. Laat het poeder afkoelen en bewaar het in een luchtdicht afgesloten pot. Strooi tijdens het trekken van de thee een beetje van het mengsel in de pot.

Voor ongeveer 300 gram.

land : Kenia
gerechtsoort : drank

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: