zondag 12 april 2015

Mandazi (Kenia)

MANDAZI (GEKRUIDE BEIGNETS)

1¾ deciliter lauwwarm water
½ theelepel gist
300 gram bloem
½ theelepel zout
50 gram suiker
2 eetlepels olie
½ theelepel geplet kardemomzaad
frituurolie


Laat de gist oplossen in het lauwwarme water. Zeef bloem, zout en suiker en wrijf de olie door dit bloemmengsel. Schep de kardemom erdoor. Voeg het gistmengsel toe en kneed alles tot een zacht maar niet kleverig deeg. Kneed er zo nodig nog wat bloem door. Vorm 4 balletjes van het deeg en vorm van elk balletje een rondje van 15 cm doorsnee. Snijd deze rondjes in vieren. Leg de stukken met voldoende tussenruimte op een met bloem bestoven plank en laat ze op een warme plaats luchtig uitrijzen. Verhit de frituurolie en frituur de broodjes aan beide kanten goudbruin.

Voor 16 broodjes.

land : Kenia
gerechtsoort : brood

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: