dinsdag 10 februari 2015

Boules à Poisson (Benin)

BOULES À POISSON (VISBALLETJES ‘COTONOU’)

250 gram gedroogde vis
250 gram kabeljauwfilet
2 eieren
1 kopje tarwebloem
¼ liter melk
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
paneermeel
3 eetlepels boter

GARNERING
1 bosje peterselie
1 citroen

Laat de gedroogde vis een nacht weken. Pocheer deze de volgende dag gedurende 20 minuten in weinig water.
Verdeel de gedroogde vis in kleine stukjes en snijd de kabeljauw ook klein. Klop de eieren luchtig op. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg met kleine beetjes tegelijk de melk toe. voeg de uitjes, de knoflook en een mespuntje zwarte peper toe en roer alles goed om.
Voeg nu de gedroogde vis en de kabeljauw toe en roer nogmaals alles goed om. Als het mengsel te vochtig is, kunt u er wat paneermeel bij doen. Laat de massa afkoelen.
Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.
Verhit de boter en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin van kleur zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Leg de visballetjes op een schaal en garneer deze met peterselie en schijfjes citroen.

4 personen

Een dag van tevoren beginnen

land : Benin
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
Een reactie plaatsen