donderdag 12 februari 2015

Viskoekjes (Nigeria)

VISKOEKJES

In de Afrikaanse keuken zijn restjes nooit een probleem. Als ze al niet worden opgegeten door een of ander familielid of aan de armen in de buurt worden geschonken, krijgen ze een tweede leven in de volgende maaltijd. Hier worden van restjes vis met yam koekjes gemaakt die in de pan goudbruin gebakken worden.

gekookte vis zonder graten en in stukjes, ½ maatbeker vol
yampuree, ½ maatbeker vol
3 eetlepels arachideolie
1 eetlepel gesmolten boter
zout naar smaak
versgemalen peper naar smaak
¾ theelepel cayennepeper, of naar smaak
1 ei


Meng de vis met de yam, 1 eetlepel olie, de boter, zout en peper en de cayennepeper. Klop het ei los enn voeg dit toe; zorg ervoor dat alles goed gemengd wordt. Maak van het mengsel met uw handen 12 platte koekjes. Laat de 2 resterende eetlepels olie heet worden in een zware koekenpan en bak de koekjes in kleine porties op hoog vuur aan elke kant gedurende 3 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer.

4 - 6 personen

gebied : Nigeria
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Een reactie plaatsen