donderdag 12 februari 2015

Apapafubu (Nigeria)

APAPAFUBU (PINDASOEP)

500 gram gerookte of gestoomde makreel
4 tomaten
4 okra’s
3 uien, fijngehakt
3 chilipepers, fijngehakt
nootmuskaat, geraspt
200 gram pindakaas
heet water
2 eetlepels tomatenpuree


Verdeel de vis in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren en de okra’s in stukjes.
Breng 1½ liter water aan de kook. Voeg hieraan de uitjes, de tomaten, de okra’s en de pepertjes toe en breng alles aan de kook. Breng de soep op smaak met wat nootmuskaat en zout en laat haar op een lage warmtebron 10 minuten zachtjes koken.
Vermeng de pindakaas met heet water tot een romige consistentie. Voeg deze met de tomatenpuree al roerend toe aan de kokende soep.
Voeg na 20 minuten de vis toe en laat de soep onder voortdurend roeren gaar worden. Dien de soep op zodra zich een laagje olie uit de pindakaas op de soep gaat vormen.
Geef hier wit stokbrood of fufu bij.
Opmerkingen:
• U hebt voor dit gerecht een grote pan nodig, omdat de pindakaas bij het koken flink gaat schuimen.
• De soep moet goed gaargekookt worden, omdat anders problemen met de spijsvertering kunnen ontstaan.

6 personen

land : Nigeria
gerechtsoort : soep

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: