dinsdag 10 februari 2015

Fi-Fi (Benin)

FI-FI (VIS MET OKRASAUS)

Dit recept werd door Felix uit de televisieserie [de bij het boek horende NPS-serie ‘Eten bij de buren’] gemaakt. Het lijkt misschien wat exotisch voor ‘beginners’ maar laat u niet afschrikken, want het is erg lekker!

500 gram krabpoten
500 gram okra’s (liefst vers, anders uit blik)
100 gram gedroogde garnalen
1 theelepel garnalenpoeder (trassie)
1 theelepel gemberpoeder
1 gerookte makreel
peper
zout


Was de krabpoten en kook ze ongeveer 5 minuten in ruim kokend water. Haal de poten met een schuimspaan uit het water en zet ze apart.
Maak de okra’s schoon door het kapje eraf te snijden en ze te wassen. Snijd de okra’s in smalle plakjes. Neem dezelfde pan met water waar de krabpoten in gekookt zijn en kook de okra’s in ongeveer 8 minuten gaar (dit is niet nodig bij okra uit blik). Voeg de gedroogde garnalen, garnalenpoeder, gemberpoeder, peper en zout, en de schoongemaakte makreel in stukjes toe en laat nog 8 minuten pruttelen. Serveer deze saus [en de krabpoten, neem ik aan] met fufu of rijst.

6 personen

bereidingstijd : 30 minuten

land : Benin
gerechtsoort : visgerecht

bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / Saskya Budding e.a.

Geen opmerkingen: