zondag 28 december 2014

Pittige noedelsoep met asperges, grote garnalen en taugé (Azië)

PITTIGE NOEDELSOEP MET ASPERGES, GROTE GARNALEN EN TAUGÉ

3 sjalotten
bloem om te bestuiven
1 kilogram (circa 16 stuks) grote garnalen
1 liter krachtige kippenbouillon
1 rode chilipeper
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
4 eetlepels mirin
500 gram Thaise asperges (of dunne groene)
400 gram ramennoedels (Japanse en oosterse winkels)
80 gram verse taugé
1 limoen


Verhit de olie tot 175 ºC. Schil de sjalotten, snijd ze in ringen en bestuif ze met bloem. Frituur de sjalottenringen 2 minuten. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Was de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes. Pel de garnalen, snijd ze overlangs doormidden en verwijder de zwarte darm. Breng de pantsers met de kippenbouillon aan de kook, voeg de chilipeper, sojasaus, azijn en mirin toe en laat dit 10 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een fijne zeef. Was intussen de asperges en snijd ze overlangs doormidden. Breng de bouillon weer aan de kook en pocheer de asperges hierin 4 minuten tot ze gaar zijn. Kook tegelijkertijd de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en schep ze door de soep. Verdeel de soep, taugé en gebakken uitjes over 4 kommen. Snijd de limoen in 4 partjes en geef deze er apart bij.

4 personen

gebied : Azië
gerechtsoort : soep

bron : Bianca Boonstra [groenteboer]

Geen opmerkingen: