zondag 28 december 2014

Chinese omelet met knolselderij (China)

CHINESE OMELET MET KNOLSELDERIJ

3 eieren
100 gram knolselderij
10 gram boter
25 gram garnaal, verse, gepelde
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel ketchup
1 zakje Chinese kruiden
3 eetlepels water


In plaats van garnalen kunt u ook krabsticks gebruiken.
De knolselderij schoonmaken, in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen.
De groente in het ovenvast schaaltje overdoen en met eenderde van het water (afgedekt) circa 2 minuten op 100 procent voorkoken in de microgolf. Intussen de Chinese kruiden met de rest van het water en de tomatenketchup vermengen.
Aan de knolselderij toevoegen en (afgedekt) in 1 minuut op 100 procent aan de kook brengen.
Alles doorroeren en onafgedekt 5 minuten laten staan. De eieren loskloppen.
De boter in de schaal in 1 minuut op 100 procent laten smelten. De eieren met de garnalen door het groentemengsel roeren en in de schaal schenken.
De omelet (onafgedekt) in 5 minuten op 70 procent gaar laten worden.

4 personen

land : China
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Sonja Vanderhaegen [Smulpaap]

Geen opmerkingen: