zondag 28 december 2014

Mie met roze garnalen en Chinese paddenstoelen (China)

MIE MET ROZE GARNALEN EN CHINESE PADDENSTOELEN

150 gram mie
200 gram grote roze garnalen
1 bosje lente-uitjes
1 rode paprika
6 Chinese paddenstoelen
½ citroen
1 eetlepel Oestersaus
olie
gehakte bieslook


Laat de Chinese paddenstoelen een half uurtje weken in water. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier en snij ze in reepjes. Besprenkel de garnalen met het citroensap en de oestersaus. Snipper de lente-uitjes fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika, snij het vruchtvlees in reepjes. Roerbak de champignons, de paprikareepjes en de lente-uitjes 3 tot 4 minuten in hete olie. Voeg er de garnalen (en hun marinade) aan toe. Laat goed warm worden. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat hem goed uitlekken. Schep ze bij de groenten en roerbak nog een minuut op hevig vuur. Werk af met gehakte bieslook.

2 personen

land : China
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Viviane Vanwynsberghe [Smulpaap]
Een reactie plaatsen