woensdag 5 november 2014

Bifes de Atum (Portugal)

BIFES DE ATUM (TONIJNSTEAKS)

4 - 8 moten verse tonijn
olijfolie of plantaardige olie
2 à 3 uien, in ringen gesneden

MARINADE
1 deciliter azijn
2 teentjes knoflook, uit de knijper
2 laurierblaadjes
peper
zout


Meng de azijn met de knoflook uit de knijper, de verkruimelde blaadjes laurier en wat peper en zout tot een marinade. Leg de stukken tonijn ongeveer drie uur in deze marinade.
Neem de moten tonijn uit de marinade en droog ze goed af met wat keukenpapier. Verhit in een koekenpan een laagje olijfolie en bak hierin de moten tonijn. Neem de tonijn uit de pan als deze goudbruin geworden is en leg hem even opzij. Fruit de uienringen nu in de olie tot ze glazig zijn. Doe vervolgens de tonijn terug in de pan en giet er de rest van de marinade over. Deksel op de pan en tien minuten zachtjes laten koken. Geef er gekookte aardappelen en verse groenten bij.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Portugese keuken : 200 verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz

Geen opmerkingen: