woensdag 5 november 2014

Garoupa Recheada (Portugal)

GAROUPA RECHEADA (GEVULDE BAARS)

1 flinke baars (2 kilogram)
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gram zwarte olijven
2 tomaten
100 gram (oud) brood
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eieren
1 glas witte wijn
olijfolie
peper
zout


Hak de uien en de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie en fruit daarin ui en knoflook. Ontpit de olijven, hak ze fijn. Ontvel de tomaten, snijd ze in kleine stukjes (verwijder harde stukjes). Maak het brood nat tot het goed week is en kneed het samen met de stukjes tomaat, de fijngehakte olijven en twee eetlepels fijngehakte peterselie. Kruid dit mengsel met zout en peper en roer er ook twee losgeklopte eieren doorheen. Strooi zout en peper over de vis en vul de vis met het mengsel van brood en tomaat. Leg op de bodem van een vuurvaste pan van aardewerk een klein laagje olijfolie en de snippers ui en knoflook. Leg hierop de vis. Giet er een glas witte wijn bij. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (200°C) en bak de vis in de oven gaar.

4 - 6 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Portugese keuken : 200 verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz

Geen opmerkingen: