donderdag 6 november 2014

Peixinhos da Horta (Algarve, Portugal)

PEIXINHOS DA HORTA (‘GROENE VISJES’ UIT DE MOESTUIN)

100 gram bloem
zout
(versgemalen) peper
1 ei
50 gram sperziebonen
olie om te frituren


Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor scheutje 1½ deciliter water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag 30 minuten laten rusten. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en met keukenpapier goed droog deppen.
In pan of frituurpan olie verhitten tot 180°C. Eiwit stijf kloppen en door beslag spatelen. Sperziebonen door beslag wentelen en in kleine porties in 3 à 4 minuten goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

4 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 30 / 35 minuten

gebied : Algarve, Portugal
gerechtsoort : vegetarisch voorgerecht

bron : Portugal : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estremadura en Ribatejo en de Algarve / Mieke van Laarhoven
Een reactie posten