donderdag 6 november 2014

Zuppa di Zucchine (Middellandse Zeegebied)

ZUPPA DI ZUCCHINE (COURGETTESOEP)

750 gram courgette
3 eetlepels olijfolie
1 liter kokende groentebouillon
zout
versgemalen peper
2 eieren
2 theelepels (versgeraspte) Parmezaanse kaas
1 theelepel gehakte peterselie
8 grofgehakte basilicumblaadjes
4 sneetjes (stok)brood


Snijd de courgettes in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een diepe pan met een dikke bodem en bak de courgette al roerend ongeveer 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe en zout en peper naar smaak. Laat 20 minuten in gesloten pan zachtjes koken. Klop intussen de eieren met de Parmezaanse kaas, de peterselie en de knoflook. Rooster het brood. Verdeel het brood vlak voor serveren over 4 borden. Haal de soep van het vuur en roer snel het eimengsel erdoor. Schenk de soep op het brood en maal er een beetje zwarte peper over.

4 personen

bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : soep

bron : Gall & Gall Magazine maart/april 1999

Geen opmerkingen: