woensdag 5 november 2014

Escabeche de Peixe (Portugal)

ESCABECHE DE PEIXE (INGELEGDE VIS)

1,2 kilogram zeebaars
2 à 3 middelgrote uien
olijfolie
1 deciliter azijn
1 bosje peterselie
zwarte peperkorrels
1 laurierblad
zout


Spoel de vis goed af en maak hem schoon. Snijd de vis in stukken van ongeveer 2½ centimeter. Snijd de uien in dunne ringen.
Leg de uienringen op de bodem van een vuurvaste pan van aardewerk. Giet flink wat olijfolie en (iets minder) azijn over de uienringen. Ook de fijngehakte peterselie, de peperkorrels, een verkruimeld blaadje laurier en wat zout gaan nu in de pan. Leg de stukken vis bovenop en doe een deksel op de pan. Kook de vis op een matig vuur gedurende ongeveer 40 minuten. Als de uienringen helemaal zacht en gaar zijn, is de vis klaar. Laat de vis afkoelen en bewaar de vis in de gesloten pan gedurende twee of drie dagen op een koele plaats. Koud serveren.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Portugese keuken : 200 verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz
Een reactie plaatsen