zondag 9 november 2014

Aardbeien-rodewijnsorbet (Portugal)

AARDBEIEN-RODEWIJNSORBET

500 gram aardbeien, schoongemaakt
150 milliliter Portugese rode wijn, bijvoorbeeld Castelo Rodrigo Touriga nacional, gekoeld
150 gram rietsuiker
2 (bio)citroenen, 1 geperst


Pureer 300 gram van de aardbeien met de wijn, suiker en het sap van een ½ citroen. Bereid een ijsmachine voor volgens de instructies van de handleiding Schep de aardbeien-wijnpuree erin. Laat de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 35 - 40 minuten draaien of tot het sorbetijs mooi compact en luchtig is. Snijd de resterende aardbeien in partjes, zet tot gebruik in de koelkast. Schep het smeuïge ijs in glaasjes, verdeel de aardbeienpartjes erover. Trek met een zesteur schilletjes van de citroen boven de glaasjes en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidings- / invriestijd : 30 / 40 minuten

gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht

bron : Delicious. juni 2013
Een reactie plaatsen