zondag 3 augustus 2014

Broodje met geitekaassalade

BROODJE MET GEITEKAASSALADE

½ ui
½ el margarine
1/6 komkommer
2 radijsjes
2 slabladeren
100 g geitenkaas (Feta)
2 el mayonaise
1 tl ketjap manis
2 bruine bolletjes
1 takje peterselie


Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes fruiten. In kommetje scheppen. Laten afkoelen. Komkommer wassen en in 6 plakken snijden. Van radijsjes worteltjes verwijderen en wassen. In plakjes snijden. Slabladeren wassen en uitslaan. Kaas in 4 plakken snijden. In kommetje mayonaise en ketjap door elkaar roeren.
Broodjes halveren. Besmeren met mayonaisemengsel. Onderste helften op schaal leggen. Achtereenvolgens erover verdelen: slabladeren, komkommer, kaas, radijs, ui en peterselie. Kapjes er weer op zetten. Lekker met komkommersalade.

2 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip maart 1984

Geen opmerkingen: