zondag 3 augustus 2014

Ba Si Ping Guo (China)

BA SI PING GUO (TOFFEEAPPELS)

frituurolie
3 appels (bijv. Elstar)
100 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
175 g suiker
2 el sesamzaad, geroosterd


In frituurpan olie verhitten tot 180°C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. In kom zelfrijzend bakmeel met ei en 125 ml koud water tot glad beslag roeren. Partjes appel eerst in beslag dopen en dan met 8 tegelijk in 2 - 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Aan 24 satéstokjes elk een appelpartje prikken. Kom met water en ijsblokjes klaarzetten. In wok suiker al roerend op zacht vuur laten smelten; suiker niet laten verbranden. Pan van vuur nemen. Appelpartjes een voor een snel door gesmolten suiker halen en direct in kom met ijswater dompelen, zodat suikerstroop hard wordt. Snel uit water walen en op rooster leggen. Appelpartjes bestrooien met sesamzaad.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

land : China (Peking)
gerechtsoort : nagerecht

bron : China : Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en Hongkong

Geen opmerkingen: