zondag 3 augustus 2014

Aardappel-bloemkoolschotel (Hongarije)

AARDAPPEL-BLOEMKOOLSCHOTEL

1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool
500 g in plakken gesneden gekookte aardappelen
3 gepelde en in plakjes gesneden hardgekookte eieren
2 eieren
4 dl zure room
50 g geraspte belegen kaas
2 eetlepels paneermeel
25 g boter


Kook de roosjes bloemkool in een pan met wat water en zout in ca. 15 minuten gaar. Laat de roosjes bloemkool uitlekken.
Leg de plakjes aardappel in een beboterde ovenvaste schaal. Leg de uitgelekte roosjes bloemkool op de plakjes aardappel en bedek het geheel met de plakjes ei. Klop de eieren in een kom los met de zure room. Schenk het mengsel in de schaal. Vermeng de geraspte kaas met het paneermeel en bestrooi hiermee het gerecht. Verdeel de boter in vlokjes over de schaal.
Bak de aardappel-bloemkoolschotel ca. 30 minuten in een op 175 ºC voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en het gerecht een mooi bruin korstje heeft gekregen.
Serveer de aardappel-bloemkoolschotel zo warm mogelijk.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : eigerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: