zondag 3 augustus 2014

Bieslookflensjes met spinazie en kwarteleitjes

BIESLOOKFLENSJES MET SPINAZIE EN KWARTELEITJES

150 g bloem, gezeefd
2 eieren
zout
peper
4 dl melk
3 el fijngeknipte bieslook
25 g boter of margarine
12 kwarteleitjes of 4 kippeneieren
2 el olijfolie
1 oranje paprika, in blokjes
1 kg spinazie
100 g verse roomkaas


Klop van de bloem, de eieren, een mespunt zout, de melk en de bieslook een glad beslag. Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan en schenk ± 1/7 deel van het beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Bak het flensje aan beide kanten snel lichtbruin. Bak op dezelfde manier nog 7 flensjes en houd ze warm. Kook de kwarteleitjes in 4 a 5 minuten (of de kippeneieren in 10 minuten) hard, pel ze en halveer ze. Verhit de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is. Roer de roomkaas door de spinazie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie en de eitjes over de flensjes, rol de flensjes op en snijd ze in plakjes.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 min.

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla etcetera juli / augustus 2001

Geen opmerkingen: