zaterdag 5 juli 2014

Mela all'arancia e zafferano (Italië)

MELA ALL’ARANCIA E ZAFFERANO (APPEL MET SINAASAPPEL EN SAFFRAAN)

2 zure appels
6 eetlepels suiker
6 draadjes saffraan
geraspte schil van een halve sinaasappel


Breng de suiker samen met 500 milliliter water, de saffraan en de sinaasappelschilletjes in een pannetje aan de kook. Laat de siroop 10 minuten trekken. Schil de appels en verwijder het klokhuis, plaats de appels in de siroop en kook ze afgedekt op laag vermogen beetgaar. Laat bij de juiste gaarheid de appels uitlekken. Van de siroop is heerlijk ijs te maken door dit simpelweg in de ijsmachine tot ijs te draaien.

2 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman

Geen opmerkingen: