zaterdag 5 juli 2014

Focaccia al rosmarino (Italië)

FOCACCIA AL ROSMARINO (PLAT BROOD MET ROZEMARIJN)

250 gram bloem
125 gram lauw water
½ zakje gedroogde gist (of 10 gram verse)
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel keukenzout
naaldjes van 1 tak rozemarijn
grof zeezout


Roer de gist en de suiker door het lauwe water en laat het mengsel 10 minuten staan. Maak op de werkbank een bergje van de bloem met het keukenzout, maak in het midden een kuiltje en giet hier het lauwe water in. Begin vanuit het midden de bloem met het water te mengen en vorm zo een deeg. Kneed het deeg tot het mooi elastisch is en laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Kneed het deeg kort door en rol het cirkelvormig uit tot een dikte van 1 centimeter. Leg het op een bestoven bakplaat of pizzaplank en laat het onafgedekt 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Besmeer de bovenkant van het deeg met olijfolie en bestrooi het met de rozemarijn en het zeezout. Bak het brood in 20 minuten mooi goudbruin. Door gesneden olijven of gedroogde tomaten door het deeg te vermengen krijgt u een laag en goed vullend brood als knabbel vooraf.

2 broden

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman

Geen opmerkingen: